Lehed

esmaspäev, 24. märts 2014

SK seminar: koolitaja Nina Manner

Tarkade Koerte Klubi korraldab 4.-5.10.2014 sõnakuulelikkuse seminari!

Koolitaja: Nina Manner (Soome)
Koht: TAKO hall, Tiigi 5A, Maardu


Mõlemal päeval alustame ca 1h kestva sissejuhatava osaga, kus Nina Manner tutvustab ühte konkreetset SK elementi ning selgitab põhimõtteid, kuidas tema seda võtet õpetab, millised on tüüpilisemad vead õpetamisel ja kuidas neid lahendada. Laupäeval on selleks võtteks kõrvalkõnd, pühapäeval eseme äratundmine ja toomine (nn pulgad).
Kummalgi päeval järgneb sissejuhatavale osale individuaalne koolitus koertega, kus on võimalus leida lahendus kindlale probleemile ning saada nõuandeid mõne uue võtte õpetamisel.
Koolitus toimub soome keeles (tõlge eesti keelde). 
Koeraga osalejate arv on piiratud, ühe koera kohta on arvestatud ca 35 minutit. Seminar on mõeldud nii algajatele kui juba võistlevatele koertele. 

Hind koeraga osalejale ühe päeva kohta

TAKO liige 40 EUR, mitteliige 46 EUR
Hind pealtvaatajale ühe päeva kohta

TAKO liige 20 EUR, mitteliige 23 EUR

Registreerimine algab 1.09 ja kestab kuni 26.09 k.a.

Registreerimiseks palun saata e-mail aadressile tako @ tako.ee 
ja märkida, kas soovitakse osaleda mõlemal päeval või kui ainult ühel päeval, siis kas laupäeval või pühapäeval. 
Koeraga osalejal palun märkida koera hüüdnimi, tõug, vanus ja millisele probleemile loodad seminaril abi saada või millist võtet soovid õppida. 
Registreerunuks loetakse pärast e-maili saatmist ja osavõtutasu laekumist (makse saaja: Tarkade Koerte Klubi, IBAN: EE722200221015570359, selgitus: SK seminar, osaleja nimi). Palume ülekannet mitte enne teha, kui olete saanud vastuse, et on veel piisavalt vabu kohti koeraga osalemiseks. Ilma koerata osalejate arv ei ole piiratud.

Koolitajast
Nina Manner on sõnakuulelikkust harrastanud juba 20 aastat. Esimesteks koerteks olid airedale terjerid, kellega ta käis peamiselt näitustel, koerasport oli kõrvalharrastus ning SK-s võistlesid nad üksnes madalamates klassides.
Järgmiseks koeraks oli welshi terjer Bartos Jump „Taavi“, kelle peamiseks alaks oli agility, kuid kes võistles ka SK-s ning on saanud EVÕI klassis I järgu.
Hetkel võistleb Nina sõnakuulelikkuses aktiivselt 6-aastase bordercolliega Tending Hotspur „Ace/Ässä“, kellega on saavutanud väga häid tulemusi paljudelt tiheda konkurentsiga suurvõistlustelt. Ace on muuhulgas soome töötšempion ning soome ja taani SK tšempion, samuti kuulub talle tiitel Soome SK Meister 2011 ning ta on viiell järjestikusel aastal 2010-2014 kuulunud soome SK MM meeskonda. 
Nina ja Ace saavutusteks on SK MM 2010 individuaalne pronks, SK MM 2012 meeskondlik kuld, SK MM 2013 meeskondlik hõbe, SK MM 2014 meeskondlik kuld, samuti SK Põhjamaade Meistrivõistluste meeskondlik kuld 2011, 2012 ja 2013.
Nina ja Ace kuuluvad soome SK koondislasi ühendavasse treeningrühma Valmennusrengas. Ace võistleb lisaks nii agilitys, jäljes kui mitmetel erinevatel päästealadel kõrgeimas klassis ning on ka seal kõikidel aladel saanud tšempionitiitli.
Nina jaoks on SK-s kõige olulisemaks koera hea motivatsioon ning suhtumine, samuti paneb ta suurt rõhku tehniliselt korrektsele sooritusele ning koera ja koerajuhi vahelisele heale suhtele, mille üheks eelduseks on selge ning aus koerajuht.

Nina Manneri videod: https://www.youtube.com/user/NManner/videos

Foto: Nina Manner