Lehed

kolmapäev, 23. september 2015

OILI HUOTARI SK SEMINAR

Tarkade Koerte Klubi korraldab 17.10.2015 sõnakuulelikkuse seminari!
Koolitaja: Oili Huotari (Soome)
Koht: TAKO hall, Tiigi 5A, Maardu

NB! Koertega osalejate arv on täis. Registreeruda saab varunimekirja.

Koolitus on eelkõige suunatud uutele SK reeglitele, mis hakkavad kehtima alates 01.01.2016. Kõikidesse klassidesse on tulnud muudatusi, kuhu vähem kuhu rohkem, kuid ei midagi sellist, mida koerad ei ole võimelised tegema. Uutes reeglites nähakse ette rohkem koera töötamist koerajuhist eemal, mis samal ajal eeldab koertelt ka enam kiirust. Soomes võisteldakse nende reeglite järgi ametlikult juba alates 01.08.2015.

Alustame ca 1h kestva sissejuhatava osaga, kus käiakse läbi uued reeglid ning erinevad koolitusmeetodid uute võtete õpetamisel. Uute võtete õppimisel käiakse need läbi samm sammult. Sissejuhatavale osale järgneb individuaalne koolitus koertega. Ühe koera kohta on arvestatud ca 30 minutit. Päeva jooksul on ette nähtud ka 30 minutiline ühistreening, kus teeme püsivõtted (uute reeglite järgi) ning mõned harjutused häirimisega.
Seega on antud seminaril suurepärane võimalus saada häid nõuandeid ja ideid uute võtete õpetamiseks inimeselt, kes ise juba võistleb antud reeglite järgi. Loomulikult võib koolitusel küsida ka nõuandeid mõne olemasoleva probleemi lahendamiseks.

Koolitus toimub soome keeles (tõlge eesti keelde). 
Seminar on mõeldud nii algajatele kui ka juba võistlevatele koertele. 

Hind koeraga osalejale
TAKO liige 46 EUR, mitteliige 52 EUR

Hind pealtvaatajale
TAKO liige 23 EUR, mitteliige 26 EUR
Registreerimine algab 04.09 ja kestab kuni 11.10 k.a.

Registreerimiseks palun saata e-mail aadressile sk@tako.ee. Koeraga osalejal palun märkida koera hüüdnimi, tõug, vanus.
Registreerunuks loetakse pärast e-maili saatmist ja osavõtutasu laekumist (makse saaja: Tarkade Koerte Klubi, IBAN: EE722200221015570359, selgitus: SK seminar, osaleja nimi).
NB! Palume ülekannet mitte enne teha, kui olete saanud vastuse, et on veel piisavalt vabu kohti koeraga osalemiseks. Ilma koerata osalejate arv ei ole piiratud.

Koolitajast

Oili Huotari on sõnakuulelikkust harrastanud juba 20 aastat. Esimesteks koerteks olid borderterjerid ning seejärel kaks bordercollied. Oili on saanud oma kogemused väga heade ja nõudlike koolitajate käe all õppides ning praegu jagab ta oma teadmisi peamiselt sõnakuuelikkuse koolitajana. Oili kuulub juba mitmeid aastaid soome SK koondislasi ühendavasse treeningrühma Valmennusrengas ning ta on Soome Kennelliidu atesteeritud SK koolitaja.



Oma koertega on ta saavutanud järgmiseid tulemusi:
  • Soome SK CH – 2 bordercolliet ja üks borderterjer
  • Põhjamaade meeskondlik kuld 2011
  • Põhjamaade individuaalne hõbe ning meeskondlik kuld 2013
  • Soome meistrivõistluste pronks ning meeskondlik hõbe 2012, 2013
  • Maailma Meistrivõistlustel Torinos 2015 6. koht
  • piirkondlikud meistritiitlid
Hetkel võistleb Oili sõnakuulelikkuses aktiivselt 6. aastase bordercolliega Tending Occult „Zip”, kellega on saavutanud väga häid tulemusi paljudelt tiheda konkurentsiga suurvõistlustelt. Zip on Soome, Taani, Rootsi ja Põhjamaade SK tšempion, samuti on Zip Soome AG tšempion. Selliste tulemuste saavutamiseks peab koeral olema hea motivatsioon ja suhtumine ning koera ja koerajuhi vaheline koostöö.

Et jõuda koertega maailima tippude hulka, kulutab Oili koos abikaasaga pea kogu oma vaba aja koerte koolitamisele. Koera koolitamisel seavad nad omale kõrged eesmärgid. Nad on öelnud: „Et kui ei ole võimalust jõuda maailma tippu, siis nad ei jaksakski seda tööd teha. Kui on olemas kindlad eesmärgid ja head koerad, siis kõik on kinni vaid inimeses endas.” Iga päev peale tööd võetakse koerad ja siirdutakse treeningplatsidele, ei peljata ka hiliseid õhtutunde. Ühine mõttemaailm aitab neil oma eesmärke edukalt ellu viia.

Foto: O.Huotari erakogust