Lehed

kolmapäev, 3. oktoober 2018

SK seminarid 2019 eelinfo

Tarkade Koerte Klubi annab eelinfona teada, et korraldab 2019. aastal kaks sõnakuulelikkuse seminari:



6.-7.4.2019 koolitaja Marianne Forsell (Soome)


10.-11.8.2019 koolitaja Miriam Søndergaard (Taani)


NB! Miriam Søndergaardi SK koolitus lükkub 2020.aasta kevadesse.



Marianne Forsell peab koera koolitamises esmatähtsaks rõõmu, motivatsiooni ja koostööd. Oma olemuselt on ta äärmiselt positiivne ja innustav koolitaja, kelle trennid on alati väga fantaasiarikkad


Marianne iseendast: Päris oma esimese koera sain aastal 2003. Aastate möödudes on koertega tegelemisest kujunenud minu elustiil. Esmatähtis on alati olnud sõnakuulelikkus, olen koolitanud kolm siledakarvalist retriiverit SK tšempioniks. Lisaks harrastan näitustel käimist ja retriiverite tõukatseid. Praegusel hetkel võistlen siledakarvalise retriiveri Lahjaga (FI TVA MVA Flatkiss Guiity Intent). Lahjaga oleme kuulunud Soome SK esindusmeeskonna ettevalmistugruppi alates 2015. aastast. Aastatel 2016-2018 on mul olnud suur au esindusmeeskonna liikmena esindada Soomet mitmetel erinevatel suurvõistlustel, sh ka SK MMil. Praegusel hetkel on kodus kasvamas ka kohe aastaseks saav bordercollie Dante (Gingerbell Knock o´Clock).

Miriam Søndergaard on väga suure kogemustepagasiga koolitaja, kes on sõnakuulelikkusega tegelenud üle 20 aasta. Tema esimene koer oli iiri setter Kenzo, kellega ta saavutas nii tiitli Taani SK Meister kui SK MMi 21. koha. Järgmine koer oli bordercollie Texas, kes oli 7 korral Taani Aasta SK Koer ja 6 korral Taani SK Meister. Parimateks saavutusteks temaga on meeskondlik kuldmedal SK MMil ja individuaalne pronksmedal Põhjamaade SK Meistrivõistlustel. Järgmine koer oli bordercollie Casey, kes on 2 korral olnud nii Taani SK Meister kui Aasta SK Koer. Tema suurimad saavutused on SK MM 2015 kuldmedal ja Põhjamaade SK Meister. Hetkel võistleb Miriam oma noorima bordercolliega SkyLee SK3 klassis ning on saavutanud samuti tiitli Taani Aasta SK Koer.


Miriam iseendast: Usun, et kõige alus on positiivne treening, kuid alati peab arvestama, et keegi pole täiuslik, ka mitte kõige parem koer. Ma ei karda kunagi koerte koolitamisel tekkivaid erinevaid väljakutseid, sest vigadest õpitakse alati kõige rohkem. Vead näitavad kätte treeningu nõrgad kohad, läbi mille tekib võimalus muuta sooritust kindlamaks.