Lehed

neljapäev, 16. august 2018

Loneg "Sportkoera füüsiline ettevalmistus spordiks"

TAKO korraldab pühapäeval, 16. septembril algusega kell 10 loengu “Sportkoera füüsiline ettevalmistus spordiks”. Ootame osalema kõiki koeraspordihuvilisi! 

Lektor: Viktoria Varsani (Saksamaa)

NB! Loengule on vabanenud 3 kohta.

Koht: Tallinna Nõmme Noortemaja (Nurme 40, Tallinn) 


Viktoria Varsani on koerte füsioterapeut, kes on pühendunud sportkoertel tekkivate füüsiliste vaevuste ravile, olles ka ise koeraspordiga aktiivselt tegelenud. Koerte füsioteraapial on oluline roll vigatustest ja operatsioonidest taastumisel, samuti pikaajaliste ning krooniliste vaevuste puhul. Füsioteraapia peamiseks eesmärgiks on liigeste ja lihaste funktsioonide ning liikuvuse parandamine, aidates säilitada ja parendada nii jõudu kui painduvust. 

Loengul käsitletavad teemad: koera anatoomia, füsioloogia ja patofüsioloogia alused, koera liikumine, sportkoera motivatsiooni seotus füüsilise koormusega, treenimise põhimõtted vältimaks vigastusi ja ülepingeid, sh soojendamine ja jahutamine, jõu ja vastupidavuse treenimine, hüpped ja nende treenimine, kiirus, koordinatsioon, painduvus.
Viktoria Varsani tegeleb koeraspordiga alates 1998. aastast ning on oma hovawartidega harrastanud nii IPOt, agilityt kui sõnakuulelikkust, sealhulgas kõiki alasid kõrgeimas klassis. Aastal 2015 võttis Viktoria endale esimse bordercollie, kellega harrastab samuti nii SKd kui AGd. Lisaks on Viktoria atesteeritud SK ja AG treener ning SK liikumisjuht. Alates 2009 on ta Saksamaa DHV/VDH sõnakuulelikkuse kohtunik ning alates 2015 FCI rahvusvaheline SK kohtunik. 

Loeng on inglise keeles, tagatakse tõlge eesti keelde. Kestus ca 4h ja hind 15 EUR (sisaldab kohvipausi). Osalejate arv on piiratud!

Registreerimiseks palun saata e-mail sk@tako.ee ning tasuda osalustasu 15 EUR hiljemalt 12.9 k.a.

Makse saaja: Tarkade Koerte Klubi
IBAN: EE722200221015570359 (Swedbank)
Selgitus: loeng ja osaleja nimi