Lehed

neljapäev, 24. september 2015

PETE HUOTARI AGILITY SEMINAR

Tarkade Koerte Klubi korraldab 18.10.2015 agility seminari!
Koolitaja: Pete Huotari (Soome)
Koht: TAKO hall, Tiigi 5A, Maardu

NB! Koertega osalejate arv on täis. Registreeruda saab varunimekirja.

Koolituse peaeesmärk on leida rajal koera liikumisele loomulik trajektoor, vältimaks suuri kaari ning järske tagasipöördeid, kuidas tõsta koera motivatsiooni ja usaldust. Väga suurt rõhku pöörab ta koera ja koerajuhi vahelisele koostööle. Koolitusel saame teada:
  • mis on mugavustsoon
  • kui palju on abi koera juhtimisel kätega vehkimisel
  • mis tõstab rajal koera kiirust
  • mida ütlevad seisma jäänud jalad koerale
  • millal kasutada liikumist: edasi - tagasi – edasi
  • millal on koera motivatsioon kõrge jne.
Pete on kunagi öelnud: „Sinu oma koer on sinu parim koolitaja. Tema ütleb sulle täpselt mida teed õigesti ja mida valesti!”

Koolitus toimub soome keeles (tõlge eesti keelde). 

Töö toimub rühmades, kuhu kuulub 5 koera. Igale rühmale on aega 2h, millest 20 minutit kulub rajaga tutvumisele. Rühmad moodustatakse võimalusel vastavalt koolitustasemele.

Registreerimiseks palun saata e-mail aadressile sk@tako.ee. Koeraga osalejal palun märkida järgmised andmed:
  • koera hüüdnimi, tõug, vanus.
  • turjakõrgus ja mis tasemel koer on
Hind koeraga osalejale
TAKO liige 40 EUR, mitteliige 46EUR


Hind pealtvaatajale
TAKO liige 20 EUR, mitteliige 23EUR
Registreerimine algab 04.09 ja kestab kuni 11.10 k.a.
Registreerunuks loetakse pärast e-maili saatmist ja osavõtutasu laekumist (makse saaja: Tarkade Koerte Klubi, IBAN: EE722200221015570359, selgitus: AG seminar, osaleja nimi).
NB! Palume ülekannet mitte enne teha, kui olete saanud vastuse, et on veel piisavalt vabu kohti koeraga osalemiseks. Ilma koerata osalejate arv ei ole piiratud.

Koolitajast

Pete Huotari on agilityt harrastanud juba 20 aastat. Esimesteks koerteks olid borderterjerid ning seejärel bordercollied. Pete on palju aastaid treeninud Soome ühes parimas koerteklubis: Border Agility Team BAT ry ning agilitys on ta võistelnud edukalt väga pikki aastaid. Pete on oodatud koolitaja kõikjal Soomes. Tema rahulikkus ja kogemustepagas on see, mis toob inimesi tema koolitustele ja kes kord on juba koolitusel osalenud, see jääb pikisilmi ootama järgmist võimalust.



Oma koertega on ta saavutanud järgmiseid tulemusi:
  • Midide MM- ja Põhjamaade meeskondlik kuld 2005
  • Midide Põhjamaade individuaalne kuld 2005
  • Makside Soome Meistrivõistluste kuld 2011
  • Makside Soome meistrivõistluste meeskondlik kuld 2010 ja 2014
  • piirkondlikud ja tõuühingu meistritiitlid
  • Soome esindusmeeskonna treener 2012
Hetkel võistleb Pete agilitys aktiivselt 10. aastase bordercolliega Tendning Pawnee „Meg”, kes on Soome AG tšempion ning Soome, Rootsi, Norra ja Põhjamaade SK tšempion. Lisaks Megile on Pete alustanud uut karjääri 1,5 aastase bordercolliega Tending Breezy „Trix”.

Trixi esimene mitteametlik võistlus
 VIDEO

Et jõuda koertega maailima tippude hulka, kulutab Pete koos abikaasaga pea kogu oma vaba aja koerte koolitamisele. Koera koolitamisel seavad nad omale kõrged eesmärgid. Nad on öelnud: „Et kui ei ole võimalust jõuda maailma tippu, siis nad ei jaksakski seda tööd teha. Kui on olemas kindlad eesmärgid ja head koerad, siis kõik on kinni vaid inimeses endas.” Iga päev peale tööd võetakse koerad ja siirdutakse treeningplatsidele, ei peljata ka hiliseid õhtutunde ja pikki kilomeetreid. Ühine mõttemaailm aitab neil oma eesmärke edukalt ellu viia.

Foto: P.Huotari erakogust